Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

 Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt szerdán Pécsett.

hirdetés

Átvariálják a szakokat 

Befejeződött a Pécsi Tudományegyetem átvilágítása, amelynek egyik nem titkolt célja az oktatásban eddig meglévő párhuzamosságok megszüntetése volt. Bódis József rektor még az átvilágítás folyamán úgy nyilatkozott, hogy a PTE is alkalmazkodik azon törekvésekhez, amelyek növelni szándékozzák a diplomák munkaerő-piaci értékét, így azon képzések kerülhetnek veszélybe, amelyek iránt alacsony a kereslet és nem kapcsolódnak szervesen a piaci igényekhez.

Eltűntek a kéregetők? 

Két hete él az a pécsi rendelet, amelynek értelmében kitiltották a belvárosból és az EKF alatt felújított közterületekről a padokon fetrengő, óbégató részegeket. Körtúrán teszteltük, hogy mennyire jött be a szigor, és úgy tűnik eltűntek a megszokott arcok a Széchenyi tér környékéről. Részletek ITT.

Brutális kutyagyilkosság

200 ezer forint pénzbüntetéssel megúszta az a férfi, aki agyonlőtte Bajnok nevű vizsláját, mert megharapta a kezét. A szederkényi vadász születésnapján a vendégek szeme láttára lőtte agyon az öthónapos vizslát. Rumszauer Eriket állatkínzás miatt jogerős ítéletben marasztalta el a Pécsi Törvényszék.

Legendák zenélnek majd Pécsen

Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs és Bródy János részvételével Pécsen, a Kodály Központban indul 2015. február 7-én az Illés 50 turné Magyarországon – jelentették be a koncert szervezői szerdán. A legnagyobb slágereket adják elő, szám szerint több mint harmincat.

Sokat tévézik a Z-generáció

Érdekes eredményre jutott a közelmúltban egy pécsi kutatás. A feltételezésekkel szemben úgy tűnik, a televízió egyre nagyobb népszerűségnek örvend a mostani középiskolások, egyetemisták körében. Hogy mi ennek az oka? És hogy miként változtak a fiatalok tévénézési szokásai? Íme a válaszok!