Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt csütörtökön Pécsett.

hirdetés

Fontosak a németek

A Konrad Adenauer Stiftung és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata által szervezett, a közép-európai németek helyzetéről szóló nemzetközi szimpóziumon Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Páva Zsolt is részt vett. Pécs polgármestere szerint a baranyai megyeszékhely szempontjából komoly fejlődést hozott a németség a kultúra, a tudományok és a gazdaság szempontjából is az elmúlt közel három évszázadban.

Megtagadta volna a munkát, mert félt

Az Ebolától rettegő dolgozók akadályozták meg, hogy a fertőzött nyugat-afrikai országokból utasszállító repülőgépeket fertőtlenítsenek és javítsanak a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren. Az ügyet egy pécsi férfi hozta nyilvánosságra, aki sztrájkba kezdett volna, ha kötelezik őket az afrikai repülők szervizelésére. Részletek IDE kattintva.

Vigyázzunk a CO jelzőkkel

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság legutóbbi ellenőrzése során tízből kilenc szén-monoxid-érzékelő bizonyult hibásnak és működött nem megfelelően. A fűtési szezon elején tartott átfogó vizsgálat bebizonyította, hogy körültekintően kell vásárolnunk, ha jó minőségű készüléket szeretnénk otthonunkba. Mire figyeljünk? Olvassa el ITT!

Így egészítsd ki a zsebpénzt! 

A rendszeres szociális ösztöndíjakon és a tanulmányi utakon kívül is van számos pályázat szezonálisan is a pécsi hallgatóknak és középiskolásoknak. Ha szeretnénk egy kis plusz pénzt keresni és jó referenciára szert tenni, akkor érdemes beleásnunk magunkat a jelenleg futó kiírásokba. Összeszedtünk néhányat a pécsi tanulóknak!

Séta a mellrák ellen

Az emlődaganatra és a prevencióra hívják fel a figyelmet pénteken délután Pécsen. A Magyar Rákellenes Liga helyi csapatának szervezésében a PTE ÁOK aulából indul az úgynevezett “Rózsaszín séta”. Az eseményen részt vesz Pásztor Anna az Anna and the Barbies frontembere és a teljes zenekar is. A pontos időpontról és útvonalról ITT olvashat bővebben.