Ha szilveszter, akkor futás

Ismét futással zárja az évet a MELITTA Szabadidő Sportegyesület. A szilveszteri utcai verseny rajtját pezsgődurranás jelzi majd 10 órakor a Pécs Plaza parkolójában.

hirdetés

A MELITTA Szabadidő Sportegyesület 1987-ben alakult. Futóversenyeket, kerékpár- és gyalogtúrákat, valamint sportnapokat szerveznek. Az egyesület versenyei nem költségesek, és annak érdekében, hogy tagjaikon kívül minél több érdeklődő is részt tudjon venni a sporteseményeken, azokat péntek délután, szombaton vagy vasárnap rendezik.

Az egyesület futóversenyeihez különféle kulturális és egyéb sportprogramok is kapcsolódnak, hogy színesebbé és vonzóbbá tegyék a rendezvényeket. A helyszíneket és időpontokat általában úgy választják ki, hogy az kapcsolódjon valamilyen társadalmi, vagy kulturális eseményhez. Ilyen az Orfűi Tó-Show, vagy a Szilveszteri     Utcai Futóverseny. Ezeken zenei és táncos produkciók, valamint sportbemutatók is színesítik a programot.

A Malomvölgyi Családi Futónap és a túrák egészen másfajta lehetőséget biztosítanak a közös kikapcsolódásra. Ezeken erdei környezetben kirándulhatnak vagy főzőcskézhetnek a szabadtéri tűzhelyeken a baráti társaságok, miközben a gyerekek is jól érzik magukat a játszótereken.

Az egyesület rendezvényeit azért is szeretik a pécsiek, mert – bár azokon bárki elindulhat, akár profi versenyzők is – nem az elért időeredményt, hanem a teljesítményt díjazzák a szervezők. A tárgyjutalmakat minden eseményen a kitöltött nevezési lapok alapján sorsolják, de a jelentősebb versenyek végén minden résztvevő kap pólót, sapkát vagy egyéb apró ajándékot.

A Szilveszteri Utcai Futóversenyen nem az időeredmény számít.

Idén az Éjszakai Túra, az Orfűi Tó-Show, a Malomvölgyi Családi Futás és a Mikulás Túra után, az évet a szokásos Szilveszteri Utcai Futóverseny zárja. A rajt és a cél a Pécs Plaza parkolójában lesz. Nevezni 500 forint ellenében 9 órától lehet a plaza ételudvarában. A verseny távja 3 kilométer, amit futva, gyalog vagy babakocsit tolva is lehet teljesíteni, a kiszabott 30 perc alatt. A verseny útvonala: Pécs Plaza – Vásártér – Megyeri út – Nagy Imre út – Pellérdi út melletti kerékpár út – Nyugati elkerülő út melletti kerékpár út – Vásártér – Pécs Plaza.

A futás után, 10.45-től a színpadon színes programok várják a beérkezőket. Az eredményhirdetés 11 órakor kezdődik, ahol díjazzák az első három női és férfi beérkezőt, külön értékelik a legfiatalabb és legidősebb befutót, de a legötletesebb jelmezben futó is kap jutalmat. A távot teljesítők között értékes ajándékokat sorsolnak ki a szervezők.