Háborús járművek versenye

Nemcsak veterán járműveket, hanem öreg robogókat is kiállítottak a Pécsi Vásártért területén. Az Old Timer Club által szervezett bemutatóra Szlovéniából és Horvátországból is érkeztek veteránok.

hirdetés

 Idén tizedik alkalommal rendezik meg a veterán jármű kiállítást és börzét Pécsett, amivel egyrészt a motoros szezon kezdetére, másrészt a veterán járművek szépségére hívják fel a figyelmet.

– Jobb kormányos, angol zsiguli, háború előtti Renault Mona és még sorolhatnám azokat az érdekességeket, amit itt látni és kipróbálni is lehet – mondta Mott János, az Oldtimer Club Pécs vezetője.

Renault Mona
Renault Mona

A nemzetközivé nőtt kiállításra idén már a határon túlról is begurultak a veterán járművek a pécsi vásártérre. Érkeztek Horvátországból és Szlovéniából is vendégek.

– A célunk a kiállítással és magával a klubbal, hogy ezeket a fél évszázados járműveket megtartsuk és fenntartsuk eredeti állapotukban, hogy a jövő generációi is el tudják képzelni, hogy mivel autóztak a világháborúban vagy milyen motor volt a divatos a 60-as években – tette hozzá Mott János.

Idén mintegy száz autó és negyven motorkerékpár érkezett a vásártér területére, ahol meghirdették az öreg robogóknak is a kiállítást. Így Komár, Riga és régi 50 köbcentis kismotorok is felvonultak. A kiállítás délután kettő óráig látogatható.