Hajléktalanok miséje a kertvárosi templomban

Pécsett, május óta az országban egyedülállóan egy egyházközség fenntartásában is működik hajléktalan ellátás, annak egy speciális formája. Az önkormányzati háttérrel működő szociális háló mellett ez a lelki segítségre is koncentrál, nevében is kifejező: Remény Háza. Ugyanakkor a hitvallásukban az „új kezdet”-et határozza meg célnak.

hirdetés

Naponta az 50 fős melegedő reggelit és kétfogásos meleg ebédet biztosít, de a szokásos testi „szolgáltatásokon” túl felajánlják a lelki beszélgetéseket pszichés szakemberekkel vagy heti rendszerességgel pap is részt vesz a fejlesztő, életvezetési találkozásaikon. A pályázati pénzekből, a vallásos emberek, hívek támogatásából fenntartott intézményben egy stabil törzsgárda alakult ki.

A minap javaslatuk volt, hogy egy kórház gyerekosztályán apró kis általuk készített ajándékkal kedveskednek. Ugyanakkor most vasárnap (2011-12-18), délután három órakor a kertvárosi katolikus templomban a karítász által támogatott családok mellett Ők végzik a tervek szerint a szentmise szolgálatát, úgy mint gitáros zene, felolvasások, vagy a hívek könyörgését.

Forrás: Kertvárosi Hírcentrum – Várbiró Péter