Hajléktalanokat vert össze két rendőr Mohácson, fedélzeti kamerájuk buktatta le őket

Szolgálati autójuk fedélzeti kamerája élő adásban közvetítette a pécsi központban ülő kollégáknak a döbbenetes esetet.

Frissítve (14.40):

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére azt közölte, a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indított nyomozást, ezzel párhuzamosan a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetője pedig fegyelmi eljárást indított a járőrök ellen.


Mint írja a Blikk, a két csúnyán megvert áldozat közül az egyiket meg is találták egy mohácsi hajléktalanszállón. A lapnak azt mondta az illető, régóta él már az utcán, hozzászokott a kemény helyzetekhez, de „a rendőri megalázás teljesen kiborította”.

Így idézte fel a férfi az esetet a Blikknek:

Hajnal három körül ültem a Duna partján, és ettem. Majd’ megvett az isten hidege, tudja, akkor voltak ezek a szibériai mínuszok. Egyszer csak ezek ketten elém álltak, és belém kötöttek, hogy a késem egy centivel hosszabb a megengedettnél.

Aztán elkezdték ütni a fejemet és rugdosni a lábamat, később csupa kék-zöld folt lettem. Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak, de heccből tovább vertek. Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát, és rám fogta.

Azóta kihallgattak a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen, ott tudtam meg, hogy még a rendőröknek is szigorúan tilos az elektromos sokkoló használata.

A cikkből kiderül, a járőrpárosnak nem ez volt az első kirohanása, egy másik ügy miatt már figyelték őket kollégáik. A felvétel láttán nem volt kérdés, mindkét rendőrt felfüggesztették, de szabadlábon védekezhetnek, tettüket beismerték.

A TEK rohamcsapata vitte el őket bilincsben – írja a Blikk.