Hajók közlekedtek az Éger-pataknál

Szombaton, a Víz Világnapja pécsi programjaihoz kapcsolódóan általános iskolás diákok vonultak ki az Éger-patakhoz, hogy saját kezűleg készített hajóikat úsztassák a patak vizén.

hirdetés

A „hajóforgalom” biztonságát a BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. parkerdei részlegének szakemberei biztosították a foglalkozás környezetének rendberakásával, valamint a patak időszakos felduzzasztásával.

Ezeken túl a cég munkatársai még úgy járultak hozzá a gyermekek szórakozásához, hogy kötélből kapaszkodókorlátokat és átjárás céljából fapallókat építettek a gyermekek számára a patak fölé, hogy minden szempontból biztonságosan és kényelmesen engedhessék útnak a sokféle anyagból – többek között újrahasznosított műanyagból és papírból – készült úszóalkalmatosságokat az ifjú kapitányok.

Természetesen a BIOKOM szakemberei a patak körüli szokásos munkákat is véghezvitték: összeszedték az uszadékot és kihalászták a szemetet a patakból, valamint rendbe tették a patak környékét.

A verőfényes tavaszi időben megtartott jó hangulatú, maradandó élményt nyújtó foglalkozáson mintegy háromszáz diák és pedagógus vett részt. A lelkesedést látva jövőre ugyanitt, ugyanennyi gyermekre számítanak a BIOKOM munkatársai.

Forrás: BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft.