Halálos baleset a 6-oson Pécs közelében

Halálos baleset történt a 6-os úton reggel a szabadszentkirályi elágazásnál – értesült lapunk. Egy zsákolt kukoricát szállító tehergépjármű és személyautó ütközött, amelynek sofőrje a helyszínen életét vesztette.

hirdetés

A tűzoltóságra fél tízkor érkezett a bejelentés a balesetről – közölte Bacher Csaba, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  szóvivője. Hozzátette: a kiérkezett pécsi és a szigetvári tűzoltók az elhunyt személyt feszítő-vágókkal szabadították ki.

A 6-os út érintett szakaszán teljes útzár van érvényben. További sérültekről, a baleset pontos körülményeiről egyelőre nincs információ, a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Frissítve: (10:20)

Rendőrségi sajtóközlemény:

“Frontálisan ütközött egy személyautó és egy teherautó a 6-os főúton a szabadszentkirályi kereszteződésben szerda délelőtt. A személyautó vezetőjét a tűzoltók szabadították ki, de életét már nem lehetett megmenteni. Az azonosítása folyamatban van, egyelőre azt lehet róla tudni, hogy férfi. A helyszíni szemle ezekben a percekben is tart, a balesettel érintett útszakaszt lezárták a rendőrök, az autósok kerülő útvonalon közlekedhetnek, ezért megnövekedett menetidővel kell számolniuk”.

 

Az útzárat a délelőtt folyamán már feloldotta a rendőrség.