Halálos baleset: a szalagavatójára készült a lány

A Pécsi Törvényszék súlyosbította annak a férfinak a büntetését, aki a vádirat szerint 2016 februárjában halálos közúti balesetet okozott Komló mellett. 

hirdetés

Mi is beszámoltunk arról a szörnyű balesetről, ami tavaly február 23-án történt Komló és Mánfa között. A bíróság tájékoztatása szerint a teherautó 70 km/h sebességgel ment a város határában lévő jobbra ívelő kanyarban, amikor áttért a szemközti sávba, vészfékezett, de nem tudta az ütközést elkerülni a 60-nál is kevesebbel érkező személyautóval. A jóval kisebb autót a szalagkorlátnak préselte, amibe mind a négy utas beszorult. A tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki őket a roncsok közül, de sajnos egy ember életét már nem tudták megmenteni.

A tragédia áldozata egy 20 éves komlói lány volt, aki barátjával, édesanyjával és annak párjával utazott Pécs felé. A fiatal lány egy barcsi gimnáziumban tanult, ahol végzős diák volt és éppen a szalagavatójára készült, ugyanis a tragédia néhány nappal az ünnepség előtt történt.

Az utasok közül egy ember, a lány édesanyja életveszélyes, maradandó egészségkárosodással járó sérüléseket, barátja és nevelőapja súlyos sérüléseket szenvedett.

A lányt nagyon sokan szerették, előtte volt még az élet, óriási űrt hagyott maga után. Ezt nem is mutatja más jobban, mint hogy több százan mentek el az aznap tartott megemlékezésre.

A baleset ügyében most született ítélet: a Pécsi Törvényszék súlyosbította a tehergépkocsi sofőrjének első fokú büntetését, két év fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték és három évre eltiltották a vezetéstől is. Az ítélet jogerős.

Hirdetés