Vadászhalál: előzetes az elkövetőnek?

Egy vadász meghalt, társa súlyosan megsebesült, amikor a gyanú szerint egy férfi rájuk lőtt a baranyai Magyarlukafa és Vásárosbérc között pénteken.

hirdetés

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján közölte: a vadászokat vadászat közben érték a lövések. Egyikük meghalt, a másik súlyosan megsérült. Ő telefonon kért segítséget, és mentőhelikopter vitte kórházba.

A rendőrök nagy erőkkel indultak a helyszínre, a körülmények tisztázása jelenleg még tart. A nyomozók a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény gyanúsítottját, akinek előállítása és kihallgatása folyamatban van.

Frissítve (17:33)

Stabil az állapota azon vadászpáros életben maradt tagjának, akit orvvadász lőtt meg a baranyai Magyarlukafa és Vásárosbérc között pénteken.

Az MTI úgy értesült, hogy a fiatal férfit a mellkasán érte lövés, a tüdeje sérült meg. A Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikájára került, ahol megoperálták. Jelenleg nincs közvetlen életveszélyben, felépülésére jó esély van.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság korábban a rendőrség honlapján közölte: a vadászokat vadászat közben érték a lövések. Egyikük meghalt, a másik súlyosan megsérült és telefonon kért segítséget. A rendőrök nagy erőkkel indultak a helyszínre, az eset körülményeinek tisztázása még tart.

A nyomozók a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény gyanúsítottját, akinek előállítása és kihallgatása folyamatban van.

Az MTI más bűnügyi forrásból úgy értesült, hogy a két vadász vadetetőt ment feltölteni, amikor egy elejtett szarvas tetemére bukkant. Nyomára akadtak az orvvadásznak is, akit kérdőre akartak vonni, ezért üldözőbe vették. Az orvvadász a menekülés során – feltehetően egy kis kaliberű fegyverből – tüzet nyitott rájuk.

Az egyik vadász a helyszínen belehalt mellkasi és nyaki sérüléseibe, társát mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Frissítve (vasárnap, 09:52)
Vasárnap döntenek az előzetes letartóztatásról

A Pécsi Városi Bíróság vasárnap dönt annak a férfinak az előzetes letartóztatásáról, aki a gyanú szerint egy vadászt megölt, társát pedig súlyosan megsebesítette a baranyai Magyarlukafa és Vásárosbérc között pénteken – mondta a bíróság elnöke az MTI-nek szombaton.

Hajdu István hozzátette: az előzetes letartóztatást az ügyészség kezdeményezte, tekintettel arra, hogy a férfit súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.