Hallottad, mi volt a Konzumnál?

Szerda reggel Pécsre, a Konzum parkoló mélygarázsához kezdték meg a vonulást nagy erőkkel a tűzoltók, ám még kiérkezés előtt telefonon lemondták az automata tűzjelzést a katasztrófavédelem műveletirányításánál.

hirdetés

Hét egység Pécsről, kettő Komlóról, valamint a siklósi, szigetvári, bonyhádi, véméndi, és mohácsi tűzoltók is megkezdték a vonulást. A mélygarázshoz azért szükséges a legmagasabb riasztási fokozat elrendelése, mivel közel háromszáz autó és ezer ember befogadására képes a létesítmény. Abban az esetben, ha tűz üt ki, és egyszerre ennyien tartózkodnak ott, mentésükhöz jelentős tűzoltó erőre van szükség.

Még kiérkezés előtt telefonon lemondták az automata tűzjelzést a katasztrófavédelem műveletirányításánál, a tűzoltók visszafordultak egy egység kivételével, akik a helyszínre érkezve megkezdték az adatfelvételt. A hatóságok visszanézték a biztonsági kamera felvételeit, amelyeken egyértelműen látszott, hogy egy ismeretlen személy szándékosan kapcsolta be a tűzjelző berendezést.

A rendőrök a gyanúsítottat rövid időn belül elfogták, aki közvetlenül a tűzjelző bekapcsolása után két nőtől is eltulajdonította az értékeit a belvárosban. Ellene – őrizetbe vétele mellett – kifosztás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a Pécsi Rendőrkapitányságon, és előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság minden esetben feljelentést tesz a szándékosan megtévesztő jelzés esetén, így a rendőrség ebben az ügyben is vizsgálatot indít.