Hamarosan elhagyhatja a rabkórházat P. Márió

Kontrollvizsgálat után hamarosan elhagyhatja a tököli rabkórházat P. Márió a Magyarlukafánál történt vadászgyilkosság gyanúsítottja. A férfit múlt hét hétfőn szállították kórházba, miután a pécsi klinikán léprepedést állapítottak meg nála.

hirdetés

A március 16-án történt brutális vadászgyilkosság elkövetőjét az előzetes letartóztatása után vitték be a megyei büntetés-végrehajtási intézetből a Pécsi Tudományegyetem sebészeti klinikájára, mert hasi fájdalmai voltak. Ezt követően pedig a tököli rabkórházba szállították.

[audio:https://www.pecsma.hu/wp-content/uploads/2012/03/pecsma_herke_vadaszgyilkos.mp3]

A gyanúsított ügyvédje, dr. Herke Csongor hétfőn találkozott P. Márióval Tökölön. Az ügyvéd a Pécs TV-nek elmondta: védence nem kíván jogi lépéseket tenni az ügyben, mert nincs miért, és nem is került szóba az ügyfelével folytatott beszélgetés során, hogy őt bármilyen bántalmazás érte volna.

Kérdésre válaszolva elmondta, P. Márió a pénteken történt őrizetbe vétele után helyszínelésen vett részt, keresik ugyanis azt a fegyvert, amelyet állítása szerint az orvvadászathoz használt, ám azt menekülés közben eldobta. Az ügyvédtől azt is megtudtuk, hogy az orvosi vizsgálatok után hamarosan elhagyhatja a kórházat.

Korábban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága úgy nyilatkozott, hogy a fogvatartottat a büntetés-végrehajtási intézetben nem bántalmazták, s ezt P. Márió írásban is megerősítette. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pedig azt is közölte, a gyanúsított elfogása, előállítása és fogva tartása rendkívüli esemény nélkül történt.