Hamis parfümökkel üzletelt Pécsen

Tizenegy doboz parfümöt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Pécs belvárosában egy személytől a minap, aki még aznap visszatért a tett helyszínére és folytatta a hamisítványok árusítását.

hirdetés

Mint azt Bus Szilvia, a vámosok sajtófelelőse elmondta, a pénzügyőrök a napokban Pécs belvárosában lettek figyelmesek egy fiatalemberre, aki az utcán parfümöket kínálva szólította meg a járókelőket, többek között a civil ruhás pénzügyőröket is.

Miután a járőrök igazolták kilétüket, az ellenőrzött férfi táskájából különféle, hamisítványnak tűnő parfümök (Givenchy, Paco Rabanne, Lacoste, Dolce & Gabbana, Calvin Klein, Lancome) kerültek elő, amelyeket darabonként 3-8 ezer forintos áron próbált meg értékesíteni.

Mivel az elkövető nem tudta igazolni kilétét, a pénzügyőrök bekísérték a rendőrségre, a hamis illatszereket pedig lefoglalták.

A kora délutáni órákban a fiatalember már ismét ugyanabban a belvárosi utcában kínálta áruját, de balszerencséjére a megszólított járókelők között újra pénzügyőrök is voltak, akik újból eljárást indítottak ellene. A két ellenőrzés során összesen 54 ezer forint értékben foglaltak le parfümöket az elkövetőtől, akinek tettéért iparjogvédelmi jogok megsértése szabálysértés miatt is felelnie kell.