Hamis pénzzel akart fizetni

Pénzhamisítás miatt egy faddi, illetve egy dunaszentgyörgyi férfi ellen javasolt vádemelést a rendőrség – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

hirdetés

Steinbach Zsolt arról tájékoztatott, hogy egy faddi férfi nagyjából húsz alkalommal próbált meg hamis tízezressel fizetni. Tolna és Baranya megyei, illetve Balaton környéki települések kisboltjaiban, kocsmáiban, árusainál próbálkozott.

A károsultak jelzései alapján indított nyomozásban a Szekszárdi Rendőrkapitányság látókörébe került egy 29 éves faddi férfi. Ellene akkor már egy másik kapitányság eljárást folytatott hamis húszezer forintos bankók forgalomba hozatalával kapcsolatban. Konkrét bizonyíték abban az ügyben nem volt ellene.

A férfi 15 esetben bizonyíthatóan fizetett vagy megpróbált fizetni hamis tízezressel. Később megalapozottan gyanúsíthatóvá vált három hamis húszezres forgalomba hozatalával is –  ismertette a részleteket Steinbach Zsolt.

A férfi kezdetben azt állította, hogy ő maga, otthon, fénymásolóval készítette a hamis bankókat. A gyanúsítás szerint viszont azokat egy dunaszentgyörgyi férfi ismerőse állította elő – tudatta a szóvivő, hozzátéve, hogy a pénzhamisítás bűntette miatt indított eljárás nemrég lezárult, a rendőrség az ügyet vádemelési javaslattal a napokban küldte el a járási ügyészségnek.

MEGOSZTÁS
Előző cikkTűz Pécs határában
Következő cikkJakabos ötödik lett