Pénzért hamisított okiratot a pécsi orvos

A hallgatók tanulmányaihoz szükséges bizonyos okiratokat hamisítanak feltehetően az egyetemen kívül – áll abban a sajtóközleményben, amelyet a PTE adott ki.

hirdetés

A hamisítások tényéről a minap érkezett bejelentés a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára.A részleteket illetően Kottász Gergely sajtóreferens nem tudott lapunknak felvilágosítást adni.

Miseta Attila az orvosi kar dékánja sem árult el részleteket. Mint lapunknak elmondta, a kar megtette a szükséges lépéseket, és feljelentést tett a rendőrségen.

A pécsi rendőrkapitányság kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy távolléteket és tantárgyi kötelezettségek teljesítését igazoló hamis okiratokat állított ki diákoknak a közelmúltban a gyanú szerint egy pécsi orvos.

A gyanú szerint a pénzért kiállított hamis dokumentumokat több diák is felhasználta a távollétének, valamint egy-egy tantárgy kötelezettségei teljesítésének az igazolására.

A nyomozók hétfőn házkutatást tartottak egy magánrendelőben, ahol számítógépet és dokumentumokat foglaltak le, ezek vizsgálata folyamatban van. Az érintett orvost közokirat-hamisítás elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.