Harcművészeti Gála az ÁOK-on

Április 9-én 18 órakor, immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre nagyszabású, show elemeket sem nélkülöző PTE ÁOK Harcművészeti Gála a Romhányi György Aulában.

hirdetés

Az érdeklődők egy országos szinten is egyedülálló harcművészeti bemutatót tekinthetnek meg, mely bemutatja a tradicionális stílusok művészetét, de nem nélkülözi a filmek látványos, már-már hihetetlen technikáit, emberfeletti töréstechnikáit sem. A fellépők igyekeztek évről-évre mind látványosabb, színvonalasabb, a nézői igényeket egyre inkább kielégítő fellépéseket prezentálni, mégis hűnek megmaradva szakáguk szellemiségéhez.

Terítékre kerültek már szinte kultikus alakok és helyszínek, mint a kínai sárkány, vadnyugati kocsma, németalföldi lovagok vagy a Keresztapa.

A bemutatónak idén már harmadszor a PTE ÁOK Romhányi György Aulája ad otthont. A fejlődést tükrözi, hogy a egyre nagyobb média visszhangot élvez, és az utóbbi években kivétel nélkül teltház előtt zajlottak a látványos demonstrációk. Az idei, immár hetedik alkalom varázsát egy jótékony ügynek szentelik, és a Visszatérés Alapítvánnyal karöltve jótékonysági gálát rendeznek a Gyermekklinikán létrehozandó gyermek-szülő szobák támogatására. Olyan kórtermek megépítése a cél, ahol a szülő beteg gyermeke mellett töltheti a kórházi bennfekvés nehéz éjszakáit is, amelyre jelenleg még nincs lehetőség.

Az igazi emberfeletti kitartásról azok a „kis hősök”, gyermekek tesznek tanúbizonyságot, akik betegen is kitartanak, és szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy ezt egy olyan közegben tehessék, ahol a szülői szeretettől az éjszaka óráiban sem kell elszakadni.

A gála meghívott díszvendégei között idén, az egyetemi vezetés mellett olyan neves sportszemélyiségek szerepelnek, mint: Bödő Csilla kick boksz Európa és világbajnok, Iványi Dalma többszörös Európa és magyar bajnok válogatott kosárlabdázó, Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, és Vörös Zoltán világbajnok profi testépítő.

Jöjjön el, ha kedvet érez a misztikusnak tűnő harci tudományok megismerésére és a „kis hősök” megsegítésére! A szervezők egy dolgot biztosan garantálnak: maradandó élményekkel fog távozni!