Harmincezer hívás egy hét alatt

Egy hét alatt 30 ezren hívták az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalát, amelyen egyetlen hívás 250 forint adományt jelent a rászorulóknak.

hirdetés

A segélyszervezet egy hete, advent első vasárnapján indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését, amelyben lehetőség van online és csekken történő adományozásra is. Az MTI-hez a hétvégén eljuttatott közleményében az Ökumenikus Segélyszervezet köszöni az eddigi adományokat és azt kéri, aki tudja, adja tovább: az adományvonal egész adventben folyamatosan hívható, és minden hívás segít.

Az adomány összegét azért határozták meg 250 forintban, hogy mindenki csatlakozhasson az összefogáshoz. A kétszázötvenforintok összeadódnak, és együtt fontos hozzájárulást jelenthetnek a segélyszervezet rászorulókért végzett egész éves munkájához, amelynek jelmondata “ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek” – idézte a közlemény Lehel Lászlót, a szervezet elnök-igazgatóját.

A segélyszervezet kitörési pontokat is kínál a szegénységből: képzéssel, munkahelyteremtéssel és -kereséssel, gyerekek felzárkóztatását segítő programokkal. Az idén 300 ezer alkalommal nyújtottak segítséget csaknem kétszáz állandó munkatárssal – mondta el az elnök-igazgató az adventi adománygyűjtést bemutató sajtótájékoztatón december 2-án.

A budapesti Vörösmarty téren rendezett adventi vásáron, a Magyar Posta házikójánál a 250 forintba kerülő karácsonyi lapok megvásárlásával, a segélyszervezet adománygyűjtő pontján, az operaház előtt árusított forralt bor árával, valamint a Tesco áruházakban adománykuponok vásárlásával is csatlakozni lehet a december 31-ig tartó gyűjtéshez.