Harmincezer kiló veszélyes hulladék

Eredményes volt az őszi nagytakarítási akció. A város belterületein csupán néhány tucat, de a peremkerületeken és a külvárosban száznál is több zsáknyi eldobált szemetet gyűjtöttek be szombaton a pécsi önkormányzat és a BIOKOM Kft. közös akciójában.

hirdetés

Közel 300 fő szedte a szemetet hétvégén városszerte. A látványos akcióban nemcsak pécsi lakosok vettek részt, hanem cégek, szervezetek, egyesületek és alapítványok képviselői is segítettek. Az összefogásnak köszönhetően megtisztult számos pécsi utca és tér, de egy illegális hulladéklerakót is felszámoltak a város nyugati peremén. A szervezők, a pécsi önkormányzat és a BIOKOM Kft. a munkavégzéshez szükséges kesztyűket és zsákokat ingyen biztosította az önkénteseknek.

Szombaton azonban nemcsak a háztartási szeméttől szabadultak meg a város közterei, de az önkormányzat és a BIOKOM Kft. a szokásos őszi, térítésmentes veszélyes- és e-hulladék-gyűjtést is megszervezte. A borongós idő ellenére rekord mennyiségű hulladék gyűlt össze a város öt különböző pontján meghirdetett akció során. Működésképtelen monitort, tévét, hűtőt, gumiabroncsot, valamint elhasznált étolajat, növényvédőszer-, festék- és hígító-maradványt adott le a pécsi lakosság, összesen 30.000 kg mennyiségben.