Három balesetet okozott a gyorshajtás

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatójában két olyan pécsi és egy baranyai balesetről számolt be, amelyet feltehetően az okozott, hogy a sofőrök nem az útviszonyoknak megfelelően választották meg a sebességet. Íme a részletek:

hirdetés

Felborult autójával egy húszéves ittas fiú vasárnap este Pécsett, a Bor utcában. Túl gyorsan ment, letért az útról, kerítésnek ütközött és felborult. Nem sérült meg senki, az autóban közel félmillió forint kár keletkezett. A fiúval szemben a rendőrök eljárást indítottak, vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Felborult egy autó a Mohácsi úton, az Üszögi tó gátjánál szombat délután. Három nyolcéves gyermek és a sofőr súlyosan megsérült. A kár több százezer forint. A baleset azért történt, mert a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett. A körülményeket tovább vizsgálják a rendőrök. A sofőr ellen eljárás indult.

Átszakította a szalagkorlátot, és egy meredek partoldalon fának rohant egy terepjáró a 6-os főúton Mecseknádasd és Pécs között szombat este. Az autóban ketten ültek, az utas könnyebben sérült, a sofőrnek nem esett baja. A kár egymillió forint. A rendőrök lezárták az utat, közel egy órán át tartott a műszaki mentés. A baleset valószínűleg azért történt, mert a sofőr túl gyorsan ment a csúszós úttesten.