Mohácsi embercsempészeket fogtak

A mohácsi gépkocsivezetők anyagi haszonszerzés céljából migránsokat csempésztek Németországba. Hegyeshalomban elfogták őket a rendőrök.

hirdetés

A mosonmagyaróvári határrendészek és az osztrák rendőrök 2015. február 27-én 12 órakor az M1-es autópálya hegyeshalmi kilépőnél közúti ellenőrzésre állították meg a három, egymást követő magyar honosságú gépkocsit. A két Suzukit és a Fordot mohácsi sofőrök vezették, mindegyik autóban négy külföldi férfi utazott.

A tizenkét migráns a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz és a továbbutazáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkezett. Úti okmányok és vízum nélkül, jogellenesen akartak Németországba jutni.

Az egyenruhások a tizenegy szíriai és az iraki férfit tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt, a három mohácsi gépkocsivezetőt embercsempészés gyanúja miatt előállították.

A migránsok illegálisan érkeztek hazánkba, a szerb-magyar határon elfogták őket a rendőrök. A kijelölt befogadó állomásra nem mentek el, a fővárosba utaztak és két napot egy motelben töltöttek. Németországba utazásukat egy külföldi férfi szervezte, aki a tizenkét utast a Keleti Pályaudvar melletti utcában várakozó három gépkocsihoz kísérte.

Az 55 és 58 éves mohácsi férfiak beismerték, 250 euró fizetségért nyújtottak segítséget a külföldiek Passauba szállításához. Egyikük – állítása szerint – először fuvarozott migránsokat, két társa néhány nappal korábban – kétszázötven euróért – négy-négy külföldi férfit csempészett Németországba.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya a három mohácsi lakos ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Forrás: police.hu