Három napon át permetezik a vadgesztenyefákat

2019. augusztus 26-tól kezdve várhatóan 3 éjszakán át végezteti el szakvállalkozóval a pécsi közterületeken lévő vadgesztenyefák permetezését a Biokom, méghozzá aknázómoly ellen.

A hétfőtől induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig.

A felhasznált permetszerek: Dimilin 25 WP (rovarölő), Topas 100 EC (gombaölő), és Csöppmix általános lombtrágya permetszereket használnak a szakemberek, amelyek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szerek. A permetszerek élelmezésügyi várakozási ideje 14 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap.

A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, méhekre nem, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A helyi médiában a munkavégzést megelőző napon az adott éjszaka alatt teljesítendő területekről információt ad a Biokom, annak érdekében, hogy a lakosság el tudja végezni az általa fontosnak tartott intézkedéseket, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb.

A munkálatok viszont nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést.

Az éjjeli permetezés a ritkább gyalogosforgalom miatt van, a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, ráadásul napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén fontos.

Hirdetés