Hatszáz diák fesztiválozik Pécsett

Összesen mintegy hatszázötven középiskolás diák részvételével kezdetét vette pénteken a háromnapos Országos Arany János Művészeti Fesztivál Pécsen, a Leőwey Klára Gimnáziumban – adta hírül az MTI.

hirdetés

Mint azt az intézmény igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, a rendezvényen a tizennégy esztendővel ezelőtt elindult Országos Arany János Tehetséggondozó Program előkészítő osztályainak tanulói vesznek részt. A versenyen különböző művészeti kategóriákban mutathatják be és mérhetik össze sokszínű tehetségüket.

Zalay Szabolcs felidézte: minden magyar megyében van legalább egy iskola, amely részt vesz a tehetséggondozó programban, a fesztiválnak pedig a kezdetektől hagyományosan – idén immár tizennegyedik alkalommal – Pécs ad otthont a tanév zárásakor.

Az igazgató szerint a fesztiválon szereplő diákok számára motiváló a verseny, hiszen szakértő zsűri értékeli munkáikat, tanácsokat, iránymutatást adnak nekik tevékenységük további fejlesztéséhez. Emellett, tette hozzá, minden iskolából érkeznek pedagógusok is, így szakmai eszmecserék is zajlanak a rendezvényen, amelyet egyébként kulturális programok is kísérnek.

Zalay Szabolcs beszámolt arról, hogy az Országos Arany János Tehetséggondozó Programban összesen több mint háromezer diák vesz részt. Célja, hogy főleg a nehéz anyagi és szociális körülmények között élő, viszont tehetséges diákokat felkarolja. A programban részt vevő diákok döntő többsége, 80-90 százalékuk felvételt nyer az egyetemekre, főiskolákra.