Háromnapos borfesztivál kezdődött Villányban

Megkezdődött és vasárnapig tart a Villányi Vörösbor Fesztivál: a rendezvényen több mint huszonöt pincészet és színes programok várják a látogatókat.

hirdetés

Minden évben október első hétvégéjén rendezik meg a Villányi Vörösbor Fesztivált. Az idei programsor – a csütörtöki nulladik nap után – hivatalosan pénteken délután kezdődött, a színpadon ekkor már egymás váltották a fellépők.

Az érdeklődők több mint huszonöt borászat standjainál kóstolhatják meg a felhozatalt, a rendezvény első óráiban már több százan borozgattak Villány főutcáján. A szervezők a hétvégén legalább harmincezer vendégre számítanak, a programok és az ízletes vörösborok mellett a jó időben bíznak.

Vasárnapig Villány főutcáján a borvidék legnevesebb pincészetei várják az érdeklődőket. A háromnapos rendezvény egyik csúcspontja a szombat délutáni szüreti felvonulás, amelyen a hagyományokat követve a borrendek is részt vesznek.

A programok másik fő helyszínén, a fesztivál alkalmából felállított színpadon pénteken Janicsák Veca mellett fellép a Megarox Társulat, a Nihil Chips, az Intim Torna Illegál és a Music Cafe.

Szombaton egyebek mellett a KFT, Gönczi Gábor és a Smile Rock Cirkus, vasárnap a Vivat Bacchus, a Daniel Speer Brass Show és Rudán Joe ad koncertet. A színpadon a három nap alatt számos hagyományőrző csoport lép fel, a főutcán kézműves foglalkozások és kirakodóvásár várja a családokat.