Hasbaszúrás, hamis tanúzás, megvesztegetés – családon belül

Négy ember ellen emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt. Egészen elképesztő a történet.

hirdetés

Három barát egy este együtt ment haza, ahol egyikük összeveszett édesanyjával. Ebből, és a friss barátnőjével való szakításból kifolyólag kétszer is hason szúrta magát egy késsel.

A kórházba érve az édesanya és fia karöltve azt nyilatkozták, megbotlott és beleesett a kezében lévő sörösüvegbe. A kórház azonban feljelentést tett súlyos testi sértés bűntette miatt, mivel nem tudta pontosan megállapítani, hogyan keletkeztek a sérülések.

Az eljárás során azt találták ki, hogy a fiú két barátjával a késsel szórakozott, mikor véletlenül kétszer is megszúrták őt. A sérülést később vették észre.

Koránt sincs vége: az édesanya felkereste fia barátait, és tízezer forintot ígért nekik azért, hogy hasonlóan tanúzzanak, mint ő. Sajnos szűkmarkúsága okozta a vesztét: csak egy-egy ezer forintot osztott ki nekik, a maradék nyolcat nem, így a két fiú elmondta a valóságot.

Az anya cselekménye a hamis tanúzás és a hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés bűntettének, a két barát cselekménye vesztegetés elfogadásának, míg a sérült fiú cselekménye a hamis tanúzás bűntettének a megállapítására alkalmas.