Hat helyszínen adakozhatnak a pécsiek

Hat pécsi helyszínen fogadja a lakosság adományait a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A tartós élelmiszergyűjtés pénteken és szombaton lesz a nagyobb hipermarketeknél.

hirdetés

Karácsony előtt minden évben megnövekszik az adományt kérők száma, de szerencsére az adakozási kedv is nagyobb ilyenkor. Sokan érzik úgy,  hogy az ünnepre mindenkinek jár a terített asztal. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület egész évben igyekszik támogatni a rászorultakat, ám az év végi ünnepekre kiemelt figyelmet fordít.

Az Egyesület idén is megszervezi karácsonyi élelmiszer gyűjtését – országszerte 135 településen, 230 áruházban – és ezzel legalább 15.000 rászoruló családot szeretne élelmiszercsomaghoz juttatni. November 23-án, pénteken 15 és 20 óra között, november 24-én, szombaton pedig 8 és 19 óra között gyűjti a 3000 önkéntes a lakosság tartós élelmiszer-adományait. Idén a számos önkéntes mellett hazai hírességek is támogatják a kezdeményezést: Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Szalóki Ági és Szekeres Nóra is a kiáll a kezdeményezés mellett.

Pécsi helyszínek: METRO Pécs, Penny Market Pécs I. (Zsolnay Vilmos u. 6.), TESCO Pécs Budai Vám Hipermarket, TESCO Pécs Hipermarket, TESCO Pécs Kertváros Hipermarket és TESCO Pécs Szupermarket.

Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke elmondta: “A tavalyi évben már bebizonyosodott, hogy noha a válság szinte mindenkit negatívan érint anyagilag, a lakosság szociális érzékenysége és az összefogás még ennél is sokkal nagyobb erő, hiszen 2011-ben közel kétszer annyi adományt kaptunk és tudtunk szétosztani, mint egy évvel korábban. Bízunk benne, hogy ez a tendencia idén is folytatódik, ugyanis már a nyáron érkeztek megkeresések a karácsonyi adományokkal kapcsolatban.”