Hatalmas érdeklődéssel nyílt meg a Tavaszi Virágvásár

A Páva Zsolt polgármester által kezdeményezett Pécsi Virágvásár első, őszi eseményénél is nagyobb volt az érdeklődés a pénteken reggel megnyíló és 13 óráig tartó Pécsi Tavaszi Virágvásáron. Már az első órában százak voltak kíváncsiak a kínálatra.

hirdetés

Páva Zsolt polgármester tavaly őszi virágvásár sikerének apropóján újból kezdeményezte virágvásár megrendezését Pécs belvárosában. Most pénteken is igen kedvező árakon lehet örökzöldeket, mediterrán különlegességeket, évelő- és szezonnövényeket vásárolni 9 és 13 óra között Pécsett, a Kossuth téren.

virágvásár, hl02

A tavaly őszi növényvásárhoz képest még több növény, még több stand fogadta a pécsieket. Közel 700 négyzetméteren várják az érdeklődőket.

virágvásár, galéria11

Páva Zsolt polgármester azért kezdeményezte tavaly ősszel a Pécsi Virágvásárt, hogy a látványos, nem csak hétköznapi növények kiültetésével még szebbé tegyük kertünket, portánkat, városunkat. A tavaszi virágvásár korai időpont a kedvező időjárásnak köszönhető, amelynek eredményeképpen számos növény a szokásosnál korábban kihajtott és virágzik.

virágvásár, galéria6

A főkertész mediterrán növények bemutatásával és árusításával hívja fel a figyelmet arra, hogy az egyre melegedő klímának köszönhetően számos olyan növény létezik, amelyeket kevésbé ismerünk, de már jól tarthatóak és szépen mutatnak Pécsett is.

virágvásár, galéria9

 

A Kossuth téren közel 10 virágárusító standot alakítottak ki különféle virágokkal, növényritkaságokkal. A polgármesteri standon beszerezhető több fajta pálma és ciprus, pisztácia, örökzöld liliomfa, aleppói fenyő, örökzöld tölgy, mandulafenyő, valódi babér, de emellett a többi standon is megjelennek még más mediterrán növények: cédrusok, korallberkenyék, babérmeggyek, illatcserjék, fűszercserjék és sok más érdekesség.

virágvásár, galéria5

A mediterrán jelleg mellett helyet kaptak a vásáron a fűszernövények is, a közelgő, már hagyományosnak számító pécsi fűszerünnephez kapcsolódóan, továbbá széles választékot találhatnak az érdeklődők az egynyári virágokból is.
A polgármesteri stand a tavalyi alkalomhoz hasonlóan akciós árakkal várja a vásárlókat, valamint a programhoz csatlakozó, kitelepült virágárudák is kedvezményekkel kedveskednek a vásárlók számára.

virágvásár, galéria3