VIDEÓ: hatalmas fekete füsttel égett a tarló Pécs határában

Olvasóinktól kaptuk az alábbi fotókat, melyek kapcsán kerestük a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot. Mint kiderült, a nyugati elkerülő út mellett ég körülbelül másfél hektáron a gaz és az avar. (Később kiderült, 40 hektárra terjedtek ki a lángok.) Mikor beszéltünk, a lánglovagok már úton voltak a helyszínre. Kollégánk pedig videón jelentkezett be. 

Frissítés 17.00:

A lángokat eloltották a tűzoltók, akik este még visszamennek megnézni, nem gyulladt-e vissza a terület.

 

Frissítés 13.55: 

Lapunk munkatársa azt jelentette a helyszínről, hogy már sokkal kisebb a füst, mint korábban, de még dolgoznak a tűzoltók.

Frissítés 12.30:

Az interneten több bejegyzés és hozzászólás is napvilágot látott, melyek szerint a tűz egy üzemanyagtározó felé terjed, illetve emberek evakuálásába kezdtek a szakemberek.

Ennek kapcsán kerestük a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, Sárkány Sándort, akit lapunk telefonon ért utol, mikor épp a helyszínre ért.

Arról tájékoztatott, hogy ezek a hírek nem igazak.

Mint mondta, a tűz valóban terjed, de a tározótól messze van, a lánglovagok pedig épp azon vannak, hogy munkagépek segítségével körülhatárolják. A Biokom honlapján megjelent, hogy az önkormányzati cég munkatársai egy homlokrakodóval és egy bobcattel segítik az oltást.

Frissítés 12.00:

Közben a tűzoltók honlapján is megjelent az esetről szóló hír, azt írták nagy területet érint a tűz, a Gátaljai utca közelében. Mint írták, már két hektárra kiterjedtek a lángok, a pécsi, a komlói és a szigetvári hivatásos tűzoltókat is riasztották. Később kiderült: negyven hektárt érintett a tűz.

Korábban írtuk:

A hatalmas lángokat nem csak Kertvárosból és Patacsról, de még a belvárosból is látni lehet.

Ez a másik kép pedig a Pécsen Hallottam közösségi oldalról származik:

Pécsma-fotók és videó: Rajnai Richárd

A Baranya Megyei Katasztrófavédelem felvételei:

Hirdetés