Hatodszor rendeznek gombafesztivált Kárászon

Falunappal egybekötve rendezik meg a hatodik gombafesztivált szombaton a Baranya megyei Kárászon. Délután családi programokat tartanak.

hirdetés

Mezei Attila, a Kárászi Faleszépítő Egyesület elnöke az MTI-nek elmondta: a VI. Gombászünnep és Falunap azért szakított a hagyományos Gombafesztivál elnevezéssel, mert anyagi okok miatt együtt tartják a falu hagyományos rendezvényével.

Az eseménynek a Mecsekerdő Zrt. Erdei Melléktermék Feldolgozó Üzeme ad helyet. Mezei Attila elmondta: azért erre a helyszínre esett a választásuk, mert hosszútávon szeretnék, ha az erdei gombával mint helyi termékkel tudna megjelenni a falu, és általa minél többen tudnák kiegészíteni keresetüket.

A szombati rendezvény délelőtt konferenciával kezdődik. Résztvevői egyebek mellett vicces gombák fotóival, gyógyhatású gombákkal és a szarvasgombászattal is megismerkedhetnek. Utóbbit egy neves szarvasgombakereső a közeli erdőben a gyakorlatban is bemutatja. A gombászkiránduláson talált csemegékből szépségversenyt rendeznek.

Kora délután családi programokat tartanak mesekönyv-bemutatóval, tánccsoport és együttesek fellépésével. Délután négykor kezdődik a hagyományos gombás ételek versenye, amelynek végeredményét meg is kóstolhatják az érdeklődők.