Várják az ünneplőket a Kossuth térre

 A március 15.-i ünnepen néhol nappal is csak 2 Celsius-fokig melegszik a levegő, többfelé havazásra is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Pécsen a Kossuth téren lesznek a programok. 

hirdetés

varho
Az Időkép.hu szerint nem éri el Pécset a havazás

Pécsen az ünnepség a Kossuth téren a Himnusz eléneklésével indul 10 órakor, majd Lengvárszky Attila, a Pécsi Polgári Szalon Egyesület elnöke tart ünnepi beszédet.

A koszorúzást megelőzően a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola diákjai és a Baranya Táncegyüttes műsorát láthatják a helyszínre látogató pécsiek.

A rendezvények ezzel nem érnek véget: egész napos családi és gyermekprogramokkal várják a szervezők a családokat – játszóházak és pónilovaglás is várja majd a téren a lurkókat.

A rendező önkormányzat és a ZSÖK minél több érdeklődőt, látogatót vár a helyszínre, hogy méltón emlékezhessünk az 1848 március 15-i forradalomra. E közben tüntetés is szerveznek a Széchenyi térre a kormány politikája ellen.

Március 15-én kora reggeltől kezdve észak felől egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék: kezdetben többfelé havazás, havas eső, majd a hőmérséklet emelkedésével párhuzamosan fokozatosan inkább eső valószínű.

Több helyen erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz a szél. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 2 fok között, nappal plusz 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.