Házhoz ment az egészségügyi szűrőbusz Baranyában

„Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” címen országos kampány indult a halmozottan hátrányos helyzetű településeken élők egészségi állapotának javításáért.

A program kiemelt célja, hogy az egészségügyi ellátáshoz történő hozzáféréssel kapcsolatos területi egyenlőtlenségeket minimalizálja és a hátrányos helyzetű településeken élő lakosok egészségtudatosságát erősítse.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Baranya Megyei Kormányhivatal által szervezett program keretében Alsószentmárton, Téseny, Hirics és Kisszentmárton lakosai számos ingyenes szűrővizsgálaton – kardiovaszkuláris rizikószűrésen, gyermekszemészeti szűrésen, méhnyak szűrésen, általános állapotfelmérésen és életmódtanácsadáson – vettek részt 2019. október 14-16. között. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársai a nevezett településeken a speciális buszban méhnyak szűrővizsgálatokat végeztek.

Dr. Sebestyén Andor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ elnöke a szűrés kapcsán elmondta: „A Pécsi Tudományegyetem elkötelezett abban, hogy a népegészségügyi szűrővizsgálatok sikeresen megvalósulhassanak, és ennek érdekében az egyetem kiváló munkatársai „helybe viszik” a szaktudásukat.”

hirdetés
Hirdetés