Házkutatást tartottak Maradona orvosánál

Nyomozás indult Diego Maradona kezelőorvosa, Leopoldo Luque ellen, kivizsgálják, felmerült-e gondatlanság, betartották-e az orvosi protokollt a focilegenda agyműtét utáni kezelése során – írja a 24.hu.

hirdetés

Mint korábban mi is megírtuk, november elején műtötték meg a 60 éves Maradonát, mivel vérrög keletkezett az agyában. Az akkori beszámolók szerint a műtét komplikációmentes volt, ennek ellenére – alkoholelvonási tünetek miatt – néhány nappal tovább a kórházban tartották őt. Összesen nyolc napig feküdt benn, mielőtt kiengedték volna, aztán egy lányához közeli házban lábadozott.

Halálát szívinfarktus okozta.

Az ügyészség házkutatást tartott Maradona orvosánál, Leopold Luque-nél, azt szeretnék kideríteni, mi történt pontosan a focista halála napján, ugyanis felmerült a gyanú, hogy a műtétje után otthonápolása során nem részesült olyan szakszerű ellátásban, mint a kórházban – derül ki a 24.hu cikkéből.

Orvosa egy sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, mindent megtett Maradona gyógyulásért, próbálta meggyőzni a világbajnokot, hogy alkoholfüggősége miatt vonuljon rehabilitációs intézetbe, de ő hajthatatlan volt.

Egyébként a sztár szívével és érrendszerével is gondok voltak, az orvos pedig nem tudott arról, hogy Maradona közelében volt-e defibrillátor, ami megmenthette volna az életét – írja a Telex.