Heccből törték össze a Havihegyi lámpákat

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást 2014. augusztus 18-án a Pécsi Rendőrkapitányság az ellen az öt fiatalkorúval szemben, akik Pécsett a Havihegyi úti sétányon lévő kandeláber sort megrongálták.

hirdetés


A rendelkezésre álló adatok alapján 2013. május 5-én az esti órákban a Havihegyi úti sétányon hat darab köztéri világítótestet dobáltak meg fiatalok, majd a helyszínről elmenekültek.

A kiérkező járőrök a beszerzett adatok alapján a közelben három fiút fogtak el és állítottak elő. A vallomásuk, valamint a nyomozás során begyűjtött egyéb adatok alapján a rendőrök megállapították, hogy még további két fiatal is részt vett a bűncselekmény elkövetésében. A gyanúsítottak kihallgatásuk során elmondták, hogy pusztán „heccből” kezdték el dobálni a lámpákat, melyek részben megrepedtek, részben eltörtek.

A Pécsi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatta le a büntetőeljárást, melyet az öt fiatalkorúval szemben rongálás vétség és csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal befejezett, a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek megküldte.