Helyi közösségek és a Királyegyházi Cementgyár

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyára Európa egyik legmodernebb cementgyáraként elkötelezett a környezet megóvása és a helyi közösségek támogatása iránt.

hirdetés

A Lafarge-csoport fenntarthatósági törekvéseiben megfogalmazott elképzelések egyike a helyi közösségek támogatását szolgálja, 2020-ra ugyanis csoportszinten évi 1 millió önkéntes munkaóra elérését tűzték ki célul. A Királyegyházi Cementgyár vezetői az elképzelés első magyarországi lépéseként önkéntes munka keretében tevékenyen hozzájárultak a királyegyházi sportpálya öltözője melletti járda kialakításához a gyár által biztosított PIROS RAPID cement felhasználásával.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Királyegyháza polgármestere, Grím Ferenc és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. vezetői

 

 

A cementgyár önkéntességi programján túl a térség településeinek fejlesztésében is aktívan részt vesz. Ennek keretében a Királyegyházi Cementgyár Szentlőrinc önkormányzatának együttműködésével köztér-felújítási programot indított szeptemberben. A kezdeményezést a cég PIROS RAPID (CEM III/A 32,5 R-MSR) cementtel támogatta.

– LAFARGE cement, Szentlőrinc önkormányzata által biztosított anyagok és helyi munkaerő: a kezdeményezés legnagyobb értéke nemcsak a megépülő járdák, megújuló utcák, hanem az összefogás, amely után Szentlőrinc ismét gazdagodik, tovább tud fejlődni. Kétségkívül példaértékű, ha egy piaci szereplő, az önkormányzat és a helyi lakosok összefognak – foglalta össze a projektet dr. Győrvári Márk, Szentlőrinc polgármestere. (x)

Lafarge 2
Köztér-megújítási program keretében épített járdaszakasz Szentlőrincen