A pécsi tetkóművész, aki meghódította New Yorkot

Egy pécsi fiatalember megragadta a nagy lehetőséget, és New Yorkban bűvöli el remekműveivel a világot. Bercsényi Balázs tetoválóművész az egyik legnevesebb amerikai stúdió meghívására dolgozik a divat egyik fellegvárában.

hirdetés

Bercsényi Balázst sokan ismerik Pécsen, hiszen egyrészt a legendás női kosárlabdacsapat, a PVSK örökös csapatkapitányának, Horváth Juditnak a fia, másrészt egyre színvonalasabb, mélyebb értelmű tetoválásai révén nemcsak a pécsi ifjúság, hanem a fővárosi celebvilág számos alakját díszítette már. Bár a kezdet egy kicsit rögösre sikerült.

– Az érettségi után egy rövid ideig főiskolára jártam, de 19 évesen úgy döntöttem, hogy kimegyek Angliába szerencsét próbálni. A magyar munkaerőpiac nem volt túl bőkezű velem. Előbb mosogattam, majd bártender lettem egy argentin étteremben. Ezzel párhuzamosan kezdtem tetováló pályafutásomat. Nemsokára hazaköltöztem, hogy gőzerővel nekiugorjak a karrieremnek – beszélt a pályakezdésről a 28. életévét az év végén betöltő fiatalember.

bb2 - jó

Mint mondja, lassan beindult az üzlet, három évig dolgozott Pécsen, majd miután egyre népszerűbb lett, úgy döntött, hogy Budapestre költözik – ahol számtalan celebet és hírességet varrt ki a média és a szórakoztatóipar világából.

Noha ő neveket nem kívánt említeni, azért jegyezzük meg, hogy az ő ügyességét viseli magán mások mellett a Punnany Massif közkedvelt tagja, Wolfie, de Dukai Regina, Éder „SP” Krisztián, Istenes Bence és Metzker Viktória is megfordult már kezei között.

Tavaly év végén New Yorkba költözött, miután portfóliója megtetszett az egyik leghíresebb tetoválóstúdiónak. Most három évre szóló művészvízum segítségével valósíthatja meg álmait. S mi a különbség a magyar rögvaló és az amerikai álom között?

bb3 - jó

– Eléggé megosztott érzéseket vált ki belőlem New York. Nyilván mindenhez idő kell, de hozzá fogok szokni. Túlzottan nagy különbség nincs Budapesttel összevetve, leszámítva a lélekszámot, az emberek általános hangulatát, ami a tengerentúlon határozottan pozitív,  és az árakat-kereseteket – mondta.

Balázs New York világában is megtalálta a helyét, sikerült viszonylag különleges stílust kialakítania az évek során, de folyamatosan próbál kellően művészi és intellektuális tetoválásokat készíteni, amelyek mélyebb mondanivalóval rendelkeznek.

Hirdetés