Egy pécsi fertőzött miatt sokakat karanténba küldenek Véménden

Egy pécsi fiatal nő esetében pozitív eredményt mutatott a koronavírus-teszt – tudta meg lapunk. Miután ő feltehetően egy fekedi rendezvényen, valamint biztosan egy többszázfős véméndi lakodalmon részt vett, lehetséges, hogy továbbadta a vírust, ezért több vele érintkezett lakost is hatósági karanténba utalnak Véménden. 

Egy véméndi lakostól tudtuk meg, hogy a faluban ma már több embert értesítettek róla a hatóságok, hogy holnaptól karanténba kell vonulnia, mert a már említett lakodalomban kontaktusba került a fertőzött nővel. Nála egyébként információink szerint tegnap este mutatott pozitív eredményt a koronavírus-teszt. Lapunk úgy tudja, azok a gyerekek, akik jelen voltak a véméndi esküvőn, jövő héten nem kezdhetik el az iskolát; valamint a helyi oktatási intézményben – mely a menyegző színhelye volt – fertőtlenítés zajlik.

A véméndi polgármestert cikkünk megjelenéséig nem sikerült elérnünk, frissítjük cikkünket, amint hivatalos információt kapunk.

FRISSÍTÉS 08.27.: Véménd Facebook-oldalán Lakossági tájékoztatás címmel időközben megjelent egy közlemény, ami alátámasztja lapunk információit.

“Tájékoztatunk minden kedves véméndit, hogy egy a faluban a közelmúltban tartott privát rendezvényen részt vevő – nem véméndi – személy koronavírus tesztje pozitív lett, melyről az Önkormányzatot a Mohács Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályvezetője értesítette a mai napon. Az Osztályvezető Tisztifőorvos Asszony elővigyázatosságból karantént kíván elrendelni az esemény meghívott vendégeire terjedően, melyről a mai napon telefonon tájékoztatta az Önkormányzatot, illetve a napokban a Hivatal az érintetteknek írásos tájékoztatást is küld.
A mai napon az Önkormányzat Pandémiás Bizottsága az értesítést követően rendkívüli on-line ülést tartott és határozott az óvintézkedésekről és azok azonnali foganatosításáról – a rendezvény helyszínének és kapcsolódó létesítményeinek sürgős és teljeskörű fertőtlenítéséről, a helyi intézményvezetők értesítéséről, védőfelszerelések és C-vitamin osztásáról, valamint az érintettek ellátásáról -, illetve értesítette a környező települések önkormányzatait és polgármestereit.
Ismételten felhívjuk a figyelmet, az óvintézkedéseket a Tisztifőorvos elővigyázatosságból hozta, jelenleg Véménden koronavírussal fertőzött személyről nincsen tudomása az Önkormányzatnak és az illetékes hatóságoknak.”

Tillmann Péter, Feked polgármestere megerősítette a hírt, mi szerint az igazoltan koronavírusos fiatal nő szombaton a faluban járhatott egy rendezvényen. Elmondta, a település lakosait értesítették erről, kérték tőlük a fokozott elővigyázatosságot; valamint egyeztettek a megyei tisztifőorvossal, aki további intézkedésre nem látott okot. Hozzátette, arra kérték a fekedieket, hogy amennyiben bármilyen a vírusra utaló tünetet érzékelnek magukon, haladéktalanul keressék fel háziorvosukat.

Kiemelt képünk illusztráció.