Felvágta az ereit a gyilkos P. László a börtönben

A Bors információi szerint a 40 évre elítélt férfi összeomlott, és múlt héten felvágta az ereit, de nem halt meg. A lap úgy tudja, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították. 

P. Lászlót jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtották 2013-ban, legkorábban 40 év múlva szabadulhat. Az elítélt gyilkost a lap információ szerint csak az édesanyja látogatta, de nem bírta tovább elviselni sorsát, ezért próbált meg véget vetni életének.

A férfi 2012 nyarán erőszakolta meg a pécsi rendőrségen dolgozó, fiatal pszichológust, majd pedig megölte. P. L. ugyan beismerte a gyilkosságot, de az erőszakot és a brutális verést tagadta. A bíróság azonban bizonyítottnak látta ez utóbbi bűncselekményeket is, ezért kapta a legszigorúbb büntetést.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közleményben azt írta a lap értesüléseire reagálva kedden, hogy “a Szegedi Fegyház és Börtönben február 14-én egy fogvatartott azzal fenyegetőzött, hogy a magánál tartható borotvájával megvágja magát. Az intézet munkatársai szakszerű intézkedése azonban megakadályozta abban, hogy az elítélt súlyosabb sérülést okozzon magának. Ennek köszönhetően csupán néhány centiméteres hámsérülés keletkezett az elítélten, amely egészségügyi ellátást sem igényelt.

A rabot az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították megfigyelésre. A fogvatartottat a büntetés-végrehajtás azóta visszaszállította a Szegedi Fegyház és Börtön egyik objektumába”.

hirdetés
Hirdetés