Hét év alatt 300 munkajogi szakember

A Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kara az utóbbi években folyamatosan fejlesztette szakirányú továbbképzéseit: nem csupán jogász alapdiplomával rendelkezőknek indítanak szakjogász képzéseket, egyéb végzettséggel rendelkezők is fejleszthetik jogi tudásukat különböző területeken, a Kar kurzusain. 2011-ben 11 új képzést indítottak el – írja a HRportal.hu.

hirdetés

Az eddigi évek során a legsikeresebb PTE ÁJK által indított szakjogász képzések – munkajogi szakjogász, és infokommunikációs jogi szakjogász – mellé várhatóan újabb slágerszakokat indít idén a kar. Az energetikai-, a végrehajtási-, a fizetésképtelenségi-, az üzleti és tranzakciós jogi-, a sportjogi és a közmenedzsment szakjogász képzések 2011 szeptemberétől Budapesten indulnak. A fizetésképtelenségi szakjogász elvégzése felszámoló biztosi végzettségnek is megfelel.

– A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara 2003 óta folytat munkajogi szakjogász képzést, 2011-ig több mint háromszáz hallgató szerzett Karunkon munkajogi szakjogász oklevelet, amely szám a szakjogász képzések országos összehasonlításában is magasnak mondható –– meséli Prof. Dr. Kiss György, a PTE ÁJK tanszékvezetője, a képzés vezető előadója. – Hallgatóink észrevételeit figyelembe véve alakítottunk a képzés struktúráján, a számonkérések formáján, az oktatói gárda összetételén – mondja Kiss György.

Kiss professzor azt is kiemeli, a munkajogi jogalkalmazás szinte minden ágáról üdvözölhettek már hallgatókat, munkaügyi bírák, munkaügyi felügyelők, munkajoggal foglalkozó ügyvédek ugyanúgy megfordultak a szakjogász képzés padjaiban, mint jogtanácsosok vagy a munkajogi jogalkotással, a munkaügyi politika alakításával foglalkozók.

A teljes cikket elolvashatja itt!

Forrás: HRportal.hu