Hét napnyi özönvíz

Alig egy hét alatt több mint másfélszer annyi eső esett, mint a havi átlag – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

hirdetés

A szeptemberi átlagos csapadékösszeg mintegy 47 milliméter, a legutóbbi hat nap alatt viszont országos átlagban 77 milliméternyi eső esett. Ebben az időszakban a legtöbb eső Siófokon és Szentesen esett, miközben a szatmári és beregi térségben csupán egy-két millimétert mértek.

Az előrejelzés szerint kedden napközben a Dunántúlon kevés, másutt viszont többórányi napsütés is várható. Délután elszórtan záporeső, esetleg zivatar kialakulhat. A hőmérséklet délután 21-26, késő este 12-18 Celsius-fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd reggel az MTI-vel azt közölte: néhol, főként északkeleten alakulhat ki zivatar, amelyhez szélerősödés, illetve lokálisan esetleg jelentősebb mennyiségű (10-20 milliméter) csapadék társulhat. Keddre viszont már egy megyére sem adtak ki figyelmeztetést sem felhőszakadás, sem jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt.