Hétvégén is lehet 20 fokos meleg

Helyenként az első októberi hétvégén is 20 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet. A több-kevesebb napsütés mellett többször is lehet kisebb eső, és néhol a szél is megélénkülhet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzésében.

hirdetés

Pénteken csak rövid időszakokra süt ki a nap. Bárhol előfordulhat kisebb eső vagy zápor, nagyobb valószínűséggel az Alföld északi és középső részein, valamint a Mezőföldön, a Balaton környékén és Somogyban várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb 15 és 20 fok között alakul.

Szombaton főként a reggeli órákban fordulnak elő ködfoltok. Hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de szórványosan kisebb eső, zápor is kialakul, legkisebb valószínűséggel délnyugaton. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Napközben 14-19 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap kisebb körzetekben erősen felhős marad az ég, de az ország nagyobb részén többórás napsütésre lehet számítani. Helyenként előfordulhat kisebb eső, de délnyugaton nem várható csapadék. A minimum-hőmérséklet 6 és 12, a maximum-hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.