Hetvennégy új egyetemi tanár

Hetvennégy, a köztársasági elnök által újonnan kinevezett egyetemi tanár vette át a kinevezéséről szóló okiratot Balog Zoltán emberi erőforrás-minisztertől pénteken a fővárosban.

hirdetés

Balog Zoltán ünnepi köszöntőjében kiemelte: a felsőoktatás nemzeti és emberi erőforrás egyaránt.
Hozzátette: az egyetem egyszerre értékőrző és értékképző intézmény, a tudományos munka bázisa, tehetséggondozó szervezet, és nagyon fontos szerepet játszik Magyarország nemzetközi híre szempontjából.

A miniszter beszédében azt a célt idézte fel, amelyet Eötvös József egykori oktatási miniszter úgy fogalmazott meg: erős tanítói rendre van szükség.

“Önökre így tekintünk, mint az erős tanítói rend tagjaira” – mondta a tárca vezetője.
Balog Zoltán szerint fontos, hogy úgy képezzék a jövő diplomásait, legyen egy olyan szellemi tér, ahol azokat az értéktartalmakat meg lehet vitatni, amelyekre Magyarország jövőjét építik. Az egyetem ilyen hely, ahol a hagyományos tudást megőrzik, újratermelik, és egyben versenyképes tudást is kapnak a hallgatók – tette hozzá.

Az ünnepségen részt vett Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár, több tárca képviselője, valamint Pálinkás József, az Akadémia elnöke, és több felsőoktatási intézmény rektora.