Hetvenszeres különbségek a pécsi ingatlanárakban

Jelentős különbségek vannak a lakásárakban Pécsen belül, ahol jelenleg is több luxusingatlant kínálnak csaknem háromszázmilliós áron – derül ki az ingatlan.com lapunkhoz eljuttatott rövid elemzéséből. A másik végletet a város perifériáin található kislakások jelentik.

Sokszor egy nagyváros lakáspiacáról keveset mond az, hogy átlagosan mennyibe kerülnek az ottani ingatlanok, vagy mennyi a jellemző négyzetméterár. Nincs ez másként Pécsett sem, ahol az eladásra kínált legolcsóbb és legdrágább önálló ház között nagyjából hetvenszeres a különbség – derül ki az ingatlan.com elemzéséből, melyben több ezer pécsi ingatlanhirdetés adatait vizsgálták.

A legdrágábbak

A jelenleg legdrágábban kínált ingatlan egy Donátusban lévő impozáns, a 2000-es években épült családi ház, amit 290 millió forintért lehet megszerezni. A 420 négyzetméteres, igényesen kivitelezett villát 4000 négyzetméteres park öleli körbe, melyet kerti tó és vízesés tesz hangulatosabbá, és még teniszpályát is kialakítottak benne.

A lakások közül többet árulnak százmillió forintnál többért, de a milliós négyzetméterárat egyikük sem éri el. A legdrágább egy, a belváros közelében elhelyezkedő, földszinti, 124 négyzetméteres, nagy terasszal és kertkapcsolattal rendelkező új építésű lakás. Az ingatlan irányára 120 millió forint.

A legolcsóbbak

Legolcsóbban jelenleg egy Zsolnay-negyed közelében lévő, 60 négyzetméteres könnyűszerkezetes házat árulnak, 1,85 millió forintért.

A hirdetés szerint az örökösök áron alul, mielőbb szeretnék pénzzé tenni a Zsebehegyen fekvő kis faházat. A közepes állapotú, 60 négyzetméter alapterületű épületért 2,4 millió forintot kérnek.

A legolcsóbb pécsi lakásokért jellemzően négymillió forint körüli összeget kell fizetni. Vasason egy átlagos állapotú, 28 négyzetméteres sorházi lakást kis kerttel 3,9 millió forintért árulnak.

Meszesen található egy felújítandó, 45 négyzetméteres összközműves üzlethelyiség, amely a hirdetés szerint könnyen lakhatóvá alakítható. Az irányára 4,3 millió forint.

hirdetés

Hirdetés