Heves záporokra, zivatarokra kell számítanunk délutántól

Sokfelé várható heves zivatar szerdán – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (MET). A veszélyjelzés szerint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarveszély miatt. 

FRISSÍTÉS:

A Meteo Mecsek 13 óra körül figyelmeztet mindenkit, hogy a komoly (80-100 kilométer/óra) széllel, és nagyobb, 2-3 centis jéggel(!) érkező vihar órákon belül itt lehet. Inkább a nyugati városrészekben élőknek van okuk aggodalomra, nem mindenhol fog hasonló intenzitással esni.

KORÁBBAN ÍRTUK

A maximális hőmérséklet ugyan 22 fok is lehet Pécsett szerdán a MET szerint, de a délutáni óráktól záporesőre, zivatarra figyelmeztetnek. Az Időkép.hu szerint 2 milliméternyi csapadék várható, mely elszórtan zúdul majd le a városra.

„A délutáni órákban megnövekszik a gomolyfelhőzet és többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A változékony időjárás miatt az arra érzékenyeknél a megfigyelések szerint ilyenkor fejfájás, fáradékonyság, koncentráció zavar és álmosságérzet jelentkezhet” írják a Köpönyeg.hu oldalon.

Ugyanilyen esős, zivataros időre kell egyébként számítanunk pénteken is az előrejelzés szerint.

Kiemelt képünk illusztráció. 

Hirdetés