Állatkert: limonádét és dinnyét adnak+VIDEÓ!

Szerencsés helyzetben vannak a pécsi állatkert lakói, hiszen az erdei környezetben könnyedén találnak maguknak árnyékot. A városhoz képest átlagosan másfél fokkal van hűvösebb. Hideg folyadékkal, gyümölccsel segítenek a gondozók átvészelni a hőséget azoknak, akik nehezebben bírják.

hirdetés

A kifutókon csak pihegnek az állatok a pécsi állatkertben. A nagy hőségben inkább csak lustálkodnak. Az oroszlánok is henyélnek evés után, azonnal az árnyékba vonultak hűsölni. Vannak azonban olyan állatok, amelyek jobban igénylik a törődést a kánikulában.

– Folyadékpótlásról, folyamatos hidegvíz-ellátásról mindig gondoskodunk, lédúsabb takarmányt adunk minden fajnak. Ritkán kapnak fagyit is, vagy lehűtjük a takarmányt nekik – mondta el a Pécs Tv riporterének Andricz Bertold, a Pécsi Állatkert csoportvezetője.

Joey és Liza, a két csimpánz hideg limonádét és gyümölcsöt kap, ezeket a falnak dőlve majszolják el. Ettől sokkal jobban érezik magukat a hőségben.

Vannak azonban olyan lakói is a pécsi állatkertnek, akiknek meg sem kottyan a meleg. Maricának például semmi gondja vele. Az állatkert új jövevénye, a dromedár is jól bírja a hőséget. A vízilónak is könnyű dolga van, a forróság elől a vízbe menekül.

Az állatok tehát egyelőre jól bírják a forróságot, ha azonban elviselhetetlen lesz a meleg, vízzel fellocsolják a kifutóikat.