Hivatalos: mindenki kapott tankönyvet

Pontosan és időben megérkeztek idén a tankönyvek az iskolákba, a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. határidőre teljesítette a kiszállításokat. Szerdáig közel 9500 diákot érintett tankönyvcsomagokkal összefüggő reklamáció – olvasható a könyvtárellátó MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

hirdetés

Összesen 4 281 iskolába, 1 126 585 tankönyvcsomagot, azaz 11 836 513 tankönyvet szállítottak ki, ebből 10 764 234 tankönyvet névre szólóan, a többit könyvtári állománygyarapításához, csomagoltan juttatott el az iskolákba – közölték.

A Kello a július 31-ig nem teljesítő kiadók pótlólagosan beszállított könyveit augusztus végén, szeptember első napjaiban szintén kiszállította. A kiadói beszállítások hiánya a július 31-i állapot szerint több mint 120 ezer példány volt, ez a szám augusztus 31-ére alig több mint 30 ezerre csökkent. A kiadóktól beérkező, még hiányzó tankönyveket a Kello a kiadói beszállítást követően azonnal szállítja az iskolák, diákok számára – jelezték.

Kitértek arra is: az esetleges problémák gördülékeny kezelésére a Kello külön hibabejelentő felületet biztosít, ahol a hibás vagy hiányzó kiadványokat jelezhetik az intézmények. Az alapellátásban átadott tankönyvcsomagok esetében az átvételt követő 15 napon belül, de legkésőbb szeptember 15-ig van lehetőségük az iskoláknak a felmerülő problémák javítását kérni.
Szerdáig közel 9500 diákot érintett a tankönyvcsomagokkal összefüggő reklamáció, ez a tankönyvcsomagok számához képest elenyésző, hiszen a több mint egymillió csomagnak alig 9 ezrelékét teszi ki – írták.