Hivatalosan is eltűnt Komló adóssága

Hivatalosan is átvállalta Komló mintegy 3,5 milliárdos adósságállományát a kormány. Az erről szóló dokumentumot dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő a sajtó munkatársai előtt adta át a város vezetőjének.

hirdetés

Hoppál Péter az óriási méretű negatívum eltűnésével kapcsolatban virtuálisan kalapot emelt a város lakói és vezetői előtt, akik egy hosszú időszak rossz gazdaságpolitikáját helyrehozva – négy év nagyon kemény munkájával – közel felét törlesztették a fennálló adósságnak.

Az ünnepélyes pillanatokban – a fennmaradó rész kormányzati átvállalásának bizonyságául – Baranya 2-es számú választókörzetének fideszes képviselő-jelöltje egy Orbán Viktor által szignált díszes adósságlevelet nyújtott át Polics József polgármesternek, mely bizonyítja, hogy a magyar kormány 1.893 milliárd forintot vállalt át a várostól.

Hoppál Péter szerint ez egy ünnepnap, melytől nem kell Komlónak a mindennapos adósságtörlesztés terhe alatt sínylődnie, történelmi esélye van, hogy elindulhat egy emelkedő pályán, melynek jeleit már mutatkoztak az előző négy év alatt.

Polics József polgármester, országgyűlési képviselő történelmi pillanatnak nevezte a napot, hiszen, mint megjegyezte, négy évvel ezelőtt csak nagyon kevesen hitték, hogy ilyen nagy összegű adósságot le lehet dolgozni. Ehhez a városlakók, az intézmények, az önkormányzatnál és cégeinél dolgozók, a képviselők és a kormány összefogására volt szükség.

Ráadásul úgy sikerült a 3,5 milliárdból közel másfél milliárdot letornázni, hogy a lakosságra nem nehezedett újabb súlyos teher. Idén sikerült egy olyan költségvetést alkotni, mely működési hiány nélküli, a fejlesztéseink pedig olyan fejlesztések, melyek megtakarítással párosulnak. Köszönet mindenkinek, aki segítette a munkánkat. Azonban még rengeteg tennivalónk van, hogy Komló, Baranya megye újból a régi fényében csillogjon – tette hozzá a polgármester.

  • Szőcs

    Most komolyan a kormány átvállalta de a közpénzt továbbra is a pórnép nyögi össze.