PTE: hivatalosan is Krutkiné a főigazgató

Megérkezett a Pécsi Tudományegyetemre Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter megbízása, amelyben Krutki Józsefnét felkéri az Egyetem gazdasági főigazgatói feladatainak ellátására.

hirdetés

Mint ismeretes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2010. december végén írt ki pályázatot a Pécsi Tudományegyetem gazdasági főigazgatói magasabb vezetői megbízására. Az egyetem Szenátusa február végén szavazott a személyi kérdésről, és a legfelsőbb egyetemi döntéshozó testület véleményét elfogadva Bódis József, az egyetem rektora Krutki Józsefnét javasolta a gazdasági főigazgatói posztra a megbízásra jogosult fejlesztési miniszternek.

Krutki Józsefné a Pécsi Tudományegyetemen végzett tervező-elemző szakos közgazdászként. A doktori címet a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte meg, ahol vállalati komplex szervezés-vezetés szakon is tanult. 20 éves szakmai gyakorlatát a Matáv Rt-nél és a Magyar Posta Zrt-nél szerezte meg területi gazdasági igazgatóhelyettesként, majd kontrollingközpont vezetőként, regionális igazgatóként, illetve üzletágvezetőként.

Krutki Józsefné részt vett a postahálózat motivációs rendszereinek fejlesztésében és kidolgozásában, majd üzleti tipizálási és értékesítés módszertan fejlesztési projektekben, amellyel a Magyar Posta Zrt. 2010-ben innovációs különdíjat is nyert. Emellett jelentős beruházási és beszerzési projekteknek volt a vezetője az említett két vállalatnál. Férjezett, két – már felnőtt – gyermek édesanyja.