Hoffmann: ez politika

Politikai indíttatásúnak nevezete újságírói kérdésre Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a pedagógus és civil szervezetek vasárnapi tüntetését egy sajtótájékoztatón Zircen vasárnap délután.

hirdetés

Az államtitkár megjegyezte: a tüntetés igen csekély részvétel mellett zajlott le, de mint minden előre bejelentett demonstráció, törvényes volt.

Az más kérdés, hogy a követeléseik teljesen illuzórikusak és nem annyira szakmaiak, mint inkább politikaiak – jelentette ki.

Hozzátette: “ezt mutatja az is, hogy a legkisebb szakszervezet mellé társul odaszegődött hálózatok együttesét nem bejegyzett szervezetek alkotják, amelyekről nem lehet tudni, hogy kiket képviselnek, hogy milyen felhatalmazásuk van. E “laza szerveződések antidemokratikusnak kiáltják ki a mostani kormányzatot, amely szabályos, jogszerű választások után nyerte el a kétharmados többségét, a maguk maroknyi kisebbségének akaratát akarják rákényszeríteni a társadalomra” – fogalmazott az államtitkár.

A zirci Reguly Antal általános iskolában tartott sajtótájékoztatóján Hoffman Rózsa beszélt arról is, hogy a kormány a Nemzeti Tehetség Program kétéves cselekvési programjában 2,3 milliárd forint keretösszeget biztosít a tehetséggondozási pályázatokra.

A program több száz pedagógus anyagi és erkölcsi támogatását is lehetővé teszi, erre a kormány 219 millió forintot biztosít – tette hozzá.

Tájékoztatása szerint az elismerés odaítélésénél azon általános és középiskolai, valamint szakiskolai pedagógusok élveznek előnyt, akik legalább öt évre visszamenőleg, a 2008/2009-es tanévtől kezdve folyamatosan kiemelkedő szakmai munkát végeznek a diákok felkészítésében az országos tanulmányi versenyekre, a diákolimpiákra.
A pályázatot néhány napon belül írják ki – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Bácsiné Nyíri Éva igazgató-helyettes üdvözölte a közművelődési rendszer megújítását, Emődiné Csapó Barbara, a szülői közösségek elnöke pedig a szülők nevében örömét fejezte ki a hittan és erkölcsoktatás, valamint a mindennapi testnevelés bevezetéséért.

Hoffmann Rózsa a sajtótájékoztató után a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett városi ünnepségen mondott beszédet.