Hölgy kapta az oktatási díjat

A Koch Valéria Gimnázium Iskolaközpontban pénteken adták át a Rajczi Péter-díjat, a város oktatási díját, amelyet Nagyné Heinemann Irén, az iskola nyugalmazott pedagógusa kapott idén.

hirdetés

A tanárnő Pécsett elsőként olyan új oktatási formát honosított meg, amely később a Nemzeti Alaptantervbe és a közoktatási törvénybe is bekerült. Részt vett a ludwigsburgi pedagógiai főiskola által vezetett kommunikatív nyelvoktatás fejlesztésében, az első kerettantervek kialakításában, valamint minisztériumi megbízásból ő dolgozta ki a német nemzetiségi tannyelvű és kétnyelvű iskolák irányelveit. Baranya megyében számos bemutatóórát és továbbképzést tartott pedagógusoknak és egyetemi hallgatóknak.

rajczi díj2

 

A pedagógusi munkát elismerő városi díjat dr. Páva Zsolt polgármester adta át pénteken az iskolaközpont ballagási ünnepélyén.

[note note_color=”#7abfd2″]Nagyné Heinemann Irén a Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett tanári diplomát magyar- német- ének szakon. Oktatott Babarcon, a Belvárosi Általános Iskolában, utoljára pedig a Koch Valéria Iskolaközpont igazgatóhelyettese volt.[/note]