Holnapig lehet igényelni

November 15-ig adhatja le igénylését az, aki még ebben az évben Diákhitelben szeretne részesülni. Az idei tanévtől praktikus módon a hallgatók saját felsőoktatási intézményük belső tanulmányi rendszerein (ETR/Neptun) keresztül is elindíthatják az ügyintézést, legyen szó akár a szabad felhasználású Diákhitel1-ről vagy a képzési költségekre fordítható Diákhitel2 konstrukcióról.

hirdetés

Nem késő lépni, ha valaki úgy dönt, még az idei évben szüksége lenne anyagi segítségre. Aki ugyanis november 15-ig leadja Diákhitel igénylését, december 13-ig a kért összeghez jut. Rengeteg időt és energiát spórol meg az a hallgató, aki élve az egyszerűbbé vált igénylési lehetőséggel, saját intézményének belső tanulmányi rendszerén (ETR/Neptun) keresztül kezdi meg az ügyintézést, melyet a Tanulmányi Osztályon vagy a kijelölt hitelleadási pontokon helyben hitelesíthet is aláírásával.

Továbbra is mindkét Diákhitel-konstrukció a fiatalok rendelkezésére áll: a 7,5%-os kamatlábú Diákhitel1 felhasználásáról a hallgató dönthet, úgy ahogy a megigényelt összeg nagyságáról is. Képzési formától függetlenül havi 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer vagy 50 ezer forint igényelhető. Az államilag támogatott, rendkívül alacsony, 2%-os kamatú Diákhitel2-re csak az önköltséges képzésben résztvevő hallgatók jogosultak. Felvehető maximuma a hallgató képzési díja, mely közvetlen a felsőoktatási intézmény számlájára kerül utalásra.

Az érdeklődők a Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információt, tudnivalót magyar és angol nyelven a nap 24 órájában megtalálnak a Diákhitel Központ internetes felületén, a www.diakhitel.hu portálon. A hallgatók további kényelmét szolgálja, hogy a Diákhitel személyes ügyfélszolgálata Budapesten már két helyszínen is elérhető: az eddigi Csalogány utcai mellett, a KÖKI Terminálon található Diákhitel ügyfélszolgálat is várja az érdeklődőket.