Holtan találtak egy embert a vasárnap esti pécsi lakástűzben

A hétvége folyamán összesen tíz bejelentés érkezett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra, ebből öt téves riasztás volt. Vasárnap este a Torda utcában, egy társasház első emeleti lakásában csaptak fel a lángok, egy személyt holtan találtak a tűzoltók.

hirdetés
Uránia Mozi

Néhány napja, november 20-án Pécsen, a Semmelweis utcában egy társasház lépcsőházának alagsori szintjén gyulladt ki a közösségi mérőóra. Egy ott lakó próbálta eloltani a tüzet, majd csatlakoztak a tűzoltók is. Az áramkimaradás összesen tizenkét lakást érintett, de szerencsére személyi sérülés nem történt.

Aznap szintén Pécsen, a Munkácsy Mihály utcában egy társasház földszinti lakásában csaptak fel a lángok: a lakó főzni szeretett volna, de a lábosban melegített olaj meggyulladt. Aztán az edényt levette a tűzhelyről, a földre tette és megszűntek a lángok.

A pécsi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és kiszellőztették a lakást, nem sérült meg senki.

November 22-én, vasárnap este Pécsen, a Torda utcában, egy társasház első emeleti lakásában – vélhetően nyílt láng használata miatt – keletkezett tűz. A pécsi tűzoltók három egységgel vonultak a helyszínre, elzárták a társasház gáz- és áramellátását, hét embert kísértek ki.

A lakásban egy személyt találtak holtan.

Az eset során más lakásban nem keletkezett kár. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le. Az utómunkák után visszakapcsolták a gázt és az áramot, a többi lakó pedig visszatérhetett a lakásába.

Kiemelt képünk forrása: baranya.katasztrofavedelem.hu